Make a change!

 

 

Det här läste jag idag http://www.aftonbladet.se/nyheter/article19847105.ab snacka om att man blir sjukt arg på all denna mobbning som försegår runt om oss, som får människor att ta livet av sig bara för att det är en massa personer som ser ner på en. Det är helt sjukt alltså, sådana saker får mig och säkert andra att känna sig riktigt ledsna. Denna kille blev bara 13 år gammal, en kille som gick i 6:an eller i 7:an, hur ledsam är inte detta. Han fick inte se vad som väntade på honom i framtiden, han fick inte se hans barn som han kanske hade plannerat att få i framtiden och han fick desutom inte nå sin drömm. 

Själv har jag inte blivit mobbad men jag känner en andra som blivit det i min närhet och  bara att höra om deras erfarenhet får mig att gråta och även om skolan påstår att de verkligen gör allt i deras kraft att få ett stopp på mobbning så är jag så himla less över att det man inte märker en sån stor skilnad. 

Det är klart att mobbningen inte bara håller på i skolan men att det även är på nätet som det håller på men jag tänker fokusera mig mer på skolan. Jag vet hur mycket ni försöker göra för att sätta ett stopp på allt detta genom att skriva en massa regler om att alla elever ska känna sig trygga i skolan. Men hur många är det egentligen som bryr sig om de plikterna, varför inte bara agera istället för att sätta upp plikter om hur skolan ska vara? hur många måste dö för att ett alarm ska tjuta och säga att det är dags rycka in? Killen här dog pågrund att han inte hade det bra i skolan och är det så ni förväntar er att man ska gå hela tiden i skolan medan ni tror att allt kommer att lösa sig bara för att plikterna hänger i varsit klassrum?

Det här måste verkligen få ett stopp att bara läsa sådana artiklar får en att falla ihop och gråta. Det var en helt vanlig 13 årig pojke, det var bara en helt vanlig 13 årig pojke...

 

 

Allmänt | | Kommentera |
Upp